Kees Schipper en Bert Brouwers
Eetcafé Ons Noabershoes

Organisator

Eetcafé Ons Noabershoes
Email
info@onsnoabershoes.com
Tickets

Locatie

Eetcafé Ons Noabershoes
Scheidingsweg 20, 9566 PL, Veelerveen
Categorie

More Info

Tickets

Next Event

Datum

18 mei 2019

Tijd

9:00 pm

Kosten

12,50

Kees Schipper & Bert Brouwers | Blues

Een avondje dampende bluesmuziek in Eetcafé Ons Noabershoes. Niemand minder dan Kees Schipper komt dan samen met gitarist Bert Brouwers optreden in Veelerveen.

Voor het concert zijn in totaal slechts een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. Het optreden vindt namelijk plaats in het eetcafé zelf, wat voor de gelegenheid geheel in stijl aangekleed zal gaan worden. Lekker dicht bij de artiesten om optimaal sfeer te kunnen beleven.

Tickets

Stevige blues die je recht in je hart raakt! Voor dit kleinschalig en uniek concert zijn in totaal slechts 50 tickets beschikbaar.

Arrangement

Maak je avondje uit helemaal compleet met een heerlijk blues-arrangement! Houdt onze Facebookpagina en website in de gaten voor meer informatie over het arrangement.

Alvast een voorproefje?

Over Kees Schipper

Dit jaar, op zijn 61e , is zanger- gitarist Kees Schipper 48 jaar (!) als muzikant onderweg. In 1966 het eerste optreden als dertien jarig jochie tijdens het jaarlijks schoolfeest van de Mulo in Goes, niet lang daarna zijn eerste bandje Catbox. Serieuzer werd het begin jaren zeventig met de roemruchte Zeeuwse band Melrose Abbey. Deze symfonische rockband werd de springplank voor zijn verdere ambities op muziekgebied. Begin jaren tachtig onderweg met bands als Lois Malone en Taxfree Jam , later het eerste rondje Schipper & Bemanning. Daarna, in de jaren negentig volgden diverse bands; The Pact, Freeride Band .
Steeds vaker terugkerend naar zijn roots (Taj Mahal, John Lee Hooker, Robert Johnson, en de laatste jaren vooral de invloeden van Robben Ford, Buddy Whittington en Matt Schofield) ) is uiteindelijk de basis ontstaan voor de stevige bluesrock die hij met Schipper & Bemanning vandaag aan de dag maakt , maar ook de invulling van de vele akoestische optredens die hij in kleine bezetting doet. (afgelopen jaren vooral met Ad Landa, Bert Heerink, daarvoor met o.a. Jan de Bruijn en Cees Meerman)
In de tussentijd studeerde Kees af aan het Rotterdams Conservatorium, aan de roemruchte opleiding popdocent . Naast podium muzikant was Kees in 1976 een van de eerste praktiserende popdocenten in Nederland. Na jaren als docent van de Roosendaalse muziekschool te hebben gewerkt is Kees ook alweer jaren actief als projectleider van popmuziek- jongerencentrum “the Popcorner” in Breda. Vijf jaar geleden werd het toch wel tijd om “zijn eigen ei” te leggen en bracht Kees zijn eerste solo CD Freeride uit. Anno 2015 wordt gewerkt aan een tweede solo CD die naar alle waarschijnlijkheid eind 2015 wordt uitgebracht. Tot die tijd blijft Kees druk doende om zo vaak mogelijk op de plek te staan waar hij het liefste staat: het podium. Niet alleen in Nederland, maar steeds vaker ook in Duitsland, waar Kees inmiddels al weer jaren vaste gast is bij diverse festivals en clubs ( o.a. in Dresden en Leipzig.) Old rockers never die!