Ralph de Jongh | 24 November 2018

Ralph de Jongh

Persbericht

“Nederlandse blueslegende Ralph de Jongh speelde zaterdagavond de sterren van de hemel in Eetcafé Ons Noabershoes in Veelerveen. De vijftig gelukkigen die tijdig een kaartje hadden kunnen bemachtigen werden getrakteerd op een uniek en intiem concert die ieders verwachting overtrof. Met zijn bijzondere stemgeluid en creativiteit wist Ralph zijn publiek tot diep in het hart te raken met zijn muziek. 
 
Gewapend met een stel klompen en een stuk of acht verschillende gitaren speelde hij nummers van meerdere cd’s. Ook voor verzoeknummers zoals “A better not a bitter man” van zijn album “Breath of Live” en “Wild Horses” van The Rolling Stones werd tijd gemaakt.
De ontspannen setting die speciaal voor de gelegenheid in het eetcafé gecreëerd was gaf het geheel nog extra beleving. Ralph is als geen ander in staat om zich bijzonder kwetsbaar op het podium op te stellen. Met zijn hele ziel en zaligheid legt hij zijn muziek als een warme deken over het publiek heen.
 
In de pauze tussen de sets door en na afloop kon iedereen, onder het genot van een hapje en drankje, een praatje maken met Ralph de Jongh en/of zijn vrouw Monique Anderson.
Het volledig uitverkochte optreden was een groot succes en velen zullen nog lang met warme herinneringen terugblikken op een bijzondere muzikale avond vol heerlijke bluesklanken.”

UITVERKOCHT

Ralph de Jongh | 24 november

Ralph de Jongh - 24 november

Kleinschalig en intiem optreden

Ooit werd Ralph ontdekt door niemand minder dan Harry Muskee en inmiddels hoort hij zelf bij de grote namen. We zijn dan ook bijzonder trots dat hij op zaterdag 24 november komt optreden in ons eetcafé.

Een optreden van Ralph de Jongh levert gegarandeerd onvergetelijke herinneringen op. Hij lijkt uit een grenzeloze energiestroom  te kunnen putten. Zijn hele lijf en ledematen lijken wel onderdeel van de muziek te worden. Hij speelt niet enkel de muziek, hij wordt de muziek! Ralph de Jongh is, met recht, een echte sensatie in de Nederlandse muziekwereld.
Op het moment dat muziek je kan raken en je het kan meebeleven is dat een onvergetelijke ervaring. Om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten om dit te bewerkstelligen aanwezig zijn, hebben we ervoor gekozen om het concert in het eetcafé zelf te laten plaatsvinden. Hierdoor zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je zit (of staat) dicht bij Ralph de Jongh in een knusse omgeving.

Reserveer Kaarten

Helaas kun je geen kaarten meer reserveren omdat het concert inmiddels heeft plaatsgevonden.

Was je erbij? Dan hopen we dat je onvergetelijke herinneringen mee naar huis terug genomen hebt.

Kom alvast in de stemming

Informatie over Ralph de Jongh

Ralph de Jongh zit, volgens eigen zeggen, op dit moment in de bloei van zijn leven. Hij neemt album na album op en speelt met zijn hele ziel en zaligheid. Toch is het hem niet altijd voor de wind gegaan. Op zijn 21e keerde hij de muziekwereld de rug toe omdat het niet wilde lukken om door te breken. Hij rondde een studie Chinese filosofie af en werkte als loodgieter toen hij Harry Muskee ontmoette.

Deze blueslegende heeft ervoor gezorgd dat hij er muzikaal weer bovenop kwam. Als voorprogramma van Cuby & The Blizzards vergaarde Ralph de Jongh steeds meer bekendheid. In 2013 gooide een burn-out echter nogmaals roet in het eten. Ruim een jaar later krabbelt hij op en besluit vanaf dat moment alles zelf te gaan managen. Alles op zijn eigen tempo en precies dat doen wat goed voelt.

Deze werkwijze, en het feit dat zijn vrouw hem helpt met zijn muziek, zijn website en meer, maakt dat hij op dit moment bijzonder goed in zijn vel zit. Ralph is een echte veelschrijver. Eind december presenteerde hij maarliefst 3 nieuwe albums tegelijkertijd:

Ralph heeft meerdere muzikale gezichten en laat op de verschillende albums diverse kanten van zichzelf zien. Op het album Breath Of Life laat hij zich bijvoorbeeld van een hele ingetogen kant zien, terwijl op de andere albums meer funk-, bluesrock- en soul-invloeden te horen zijn.

1 reactie op “Ralph de Jongh | 24 nov 2018”

  1. Pingback: 24 november op de klompen in Veelerveen! – Ralph de Jongh

Reacties zijn uitgeschakeld.